Re: Pohřeb
Vaše vedoucí porušila zákoník práce - při úmrtí prarodiče máte nárok na volno s náhradou mzdy na dobu nezbytně nutnou, nejvýše jeden den. Ale jak se bránit - těžko říct. Zkuste ji alespoň upozornit, že máte zákonný nárok. Stěžovat si na úřadu práce by asi bylo na dlouhé lokte...
Re: Pohřeb
Máte nárok na nezbytně nutnou dobu (nejvýše 1 den) placeného volna podle Nařízení vlády, kterým se provádí zákoník práce č. 108/1994 Sb., příloha, odstavec 4 c).
Asi by měla přehodit směny, na těch pár hodin zavřít nebo si tam stoupnout za vás. Správná vedoucí si s tím jistě poradí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
7. 12. 2006 12:05
Dobrý den,prosila bych o radu.Pracuji jako prodavačka na zkrácenou pr.dobu( 4 hod.).Moje vedoucí mě odmítla dát volno na pohřeb(zemřel mě dědeček)Argumentovala to tím,že za mě na ten den nemá náhradu.Můžu se nějak bránit?Děkuji za odpověď.