Hmotni odpovednost

• (neregistrovaný)

10. 12. 2006 15:33

Dobry den,
    potrebovala bych poradit, jsme zasilkova firma. Zamestnavam dva zamestnance, jeden z nich ma na starosti zasilkovou cinnost druhy reklamni cinnost, pece o zakazniky. Ten ,ktery ma na starosti zasilkovou cinnost ma nejblizsi kontakt se zbozim ktere je skladem a vlastne on zapisuje prijate a vystavene faktury, zasila zbozi zakaznikum..Druhy zamestnanec se sice nachazi v ty same mistnosti ale zasilky neposila.. Nevim jak mam dat podepsat hmotni odpovednost za zbozi, protoze nevidim duvod proc by mel zamestnanec ktery ma na starosti reklamni cinnost nest odpovednost za to ze druhy zamestnanec neco spatne posle... Mockrat dekuji za radu.
    S pozdravem
    Adela

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 12. 2006 15:58

Irena (neregistrovaný)

Re: Hmotni odpovednost
      Pokud má přístup ke zboží a možnost s ním manipulovat i zaměstnanec *reklamní činnost*, pak nemůže mít hmotnou odpovědnost jen ten, co rozesílá.
      Jedině posadit reklamního pracovníka do jiné místnosti, aby skladník-rozesilatel měl vše pod zámkem a neměl nikdo jiný přístup ke zboží.

• 10. 12. 2006 16:13

Adela (neregistrovaný)

Dekuji moc za odpovede, jeste mam jeden dotaz, mam v planu si vzit na jeden den v tydnu brigadnika na trideni a zakladani faktur musi byt zahrnuty v ty hmotni odpovednosti i on? nebo rucim za nej jenom ja? bude pracovat vzdy vlastne pod mym dozorem. A jeste kdybych Vas mohla poprosit o indiciu kde najdu kolektivni smlouvu o hmotni odpovednosti.
      dekujiiiii

>>Dobry den,
      >>potrebovala bych poradit, jsme zasilkova firma.
      >>Zamestnavam dva zamestnance, jeden z nich ma na
      >>starosti
      >>zasilkovou cinnost druhy reklamni cinnost, pece o
      >>zakazniky. Ten ,ktery ma na starosti zasilkovou
      >>cinnost ma
      >>nejblizsi kontakt se zbozim ktere je skladem a
      >>vlastne
      >>on zapisuje prijate a vystavene faktury, zasila zbozi
      >>zakaznikum..Druhy zamestnanec se sice nachazi v ty
      >>same
      >>mistnosti ale zasilky neposila.. Nevim jak mam dat
      >>podepsat hmotni odpovednost za zbozi, protoze nevidim
      >>duvod proc by mel zamestnanec ktery ma na starosti
      >>reklamni cinnost nest odpovednost za to ze druhy
      >>zamestnanec
      >>neco spatne posle... Mockrat dekuji za radu.
      >>S pozdravem
      >>Adela
      >Pokud má přístup ke zboží a možnost s ním manipulovat
      >i zaměstnanec *reklamní činnost*, pak nemůže mít
      >hmotnou odpovědnost jen ten, co rozesílá.
      >Jedině posadit reklamního pracovníka do jiné
      >místnosti, aby skladník-rozesilatel měl vše pod zámkem a neměl
      >nikdo jiný přístup ke zboží.

• 10. 12. 2006 16:06

anonymous (neregistrovaný)

Problematika hmotné odpovědnosti je celkem obsáhlá, nicméně podstatné je, zda ten první zaměstnanec (co expeduje zboží) si toto zboží může někam zamknout nebo ho mít celou dobu pod kontrolou. Pokud tomu tak není, a nastávají okamžiky, kdy se k tomuto zboží dostane bez kontroly druhý zaměstnanec, byť není v pracovní nápni manipulace s ním, potom musí být uzavřena kolektivní hmotná odpovědnost.

• 10. 12. 2006 17:00

Adela (neregistrovaný)

Dekuji moc za odpoved, jeste mam jeden dotaz, mam v planu si vzit na jeden den v tydnu brigadnika na trideni a zakladani faktur musi byt zahrnuty v ty hmotni odpovednosti i on? nebo rucim za nej jenom ja? bude pracovat vzdy vlastne pod mym dozorem. A jeste kdybych Vas mohla poprosit o indiciu kde najdu kolektivni smlouvu o hmotni odpovednosti.
      dekujiiiii

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).