Money S3 - zápočet faktur

• (neregistrovaný)

11. 12. 2006 9:59

Rád bych se zeptal na postup zápočtu 2 faktur přes interní doklady v Money S3.

Jde o typický zápočet, tj. já vystavím fakturu někomu a ten samý vystaví fakturu mně, tj. chci je započíst a zaplatit pouze rozdíl.

Potřeboval bych vědět, jaký použít:

- meziúčet pro zaúčtování vzáj. zápočtu

- obecný protiúčet pro pohledávky

- obecný protiúčet pro závazky

Tj. jak nastavit konfiguraci zápočtu (Interní doklady - Vzájemné zápočty - Konfigurace).

Děkuji,
    Petr

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 12. 2006 14:04

Zuzana (neregistrovaný)

Re: Money S3 - zápočet faktur
      Nevím,jestli vám poradím,řešila jsem totéž a musím říct,že jak mi tento program vyhovuje,tak tato situace se zdála nezdvládnutelná.Sice se asi podařilo,ale nevím zda správně.Zkusila jsem dát na meziúčet pro zúčtování účet "vnitřní zúčtování"(ted nevím přesné číslo,myslím 395??) a na účty pro pohledávky a závazky,ten účet,na kterém máte příšlušné pohledávky a závazky (které chcete započítat) zaúčtovány (vč. analytiky).Program si to pak vyhledá a vytvoří doklad.Ale neručím za tuto radu,opravdu jsem to dělala způsobem:zkusím a uvidíme.Snad ještě někdo poradí.

• 17. 12. 2006 11:45

Petr (neregistrovaný)

Re: Money S3 - zápočet faktur
      Snad jen kdyby stejnou věc ještě někdo hledal:

Máme to za sebou, ale ač jsme se snažili, přes ty interní doklady jsme nepochodili. Zkusili jsme tedy druhou variantu, a sice přes zápočtovou banku. Postup je celkem lidsky popsán v manuálu k Money a zdá se, že to funguje a snad to bude dobře.

Petr

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).