Re: Money S3 - zápočet faktur
Nevím,jestli vám poradím,řešila jsem totéž a musím říct,že jak mi tento program vyhovuje,tak tato situace se zdála nezdvládnutelná.Sice se asi podařilo,ale nevím zda správně.Zkusila jsem dát na meziúčet pro zúčtování účet "vnitřní zúčtování"(ted nevím přesné číslo,myslím 395??) a na účty pro pohledávky a závazky,ten účet,na kterém máte příšlušné pohledávky a závazky (které chcete započítat) zaúčtovány (vč. analytiky).Program si to pak vyhledá a vytvoří doklad.Ale neručím za tuto radu,opravdu jsem to dělala způsobem:zkusím a uvidíme.Snad ještě někdo poradí.
Re: Money S3 - zápočet faktur
Snad jen kdyby stejnou věc ještě někdo hledal:
Máme to za sebou, ale ač jsme se snažili, přes ty interní doklady jsme nepochodili. Zkusili jsme tedy druhou variantu, a sice přes zápočtovou banku. Postup je celkem lidsky popsán v manuálu k Money a zdá se, že to funguje a snad to bude dobře.
Petr
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 12. 2006 9:59
Rád bych se zeptal na postup zápočtu 2 faktur přes interní doklady v Money S3.
Jde o typický zápočet, tj. já vystavím fakturu někomu a ten samý vystaví fakturu mně, tj. chci je započíst a zaplatit pouze rozdíl.
Potřeboval bych vědět, jaký použít:
- meziúčet pro zaúčtování vzáj. zápočtu
- obecný protiúčet pro pohledávky
- obecný protiúčet pro závazky
Tj. jak nastavit konfiguraci zápočtu (Interní doklady - Vzájemné zápočty - Konfigurace).
Děkuji,
Petr