Re: Student jako OSVČ
takže jsem si našel neco k vypočtu daně z přijmu:
přijmy +15000
výdaje -6500
----------------------
= 8500
student -11400
---------------------
-2900
tudíž daň z přimu neplatím jelikož vykazuji ztratu je to tak správně?
a jak to je ještě s tím zdravotním a sociálním ?
Re: Student jako OSVČ
Pokud se tyka prijmu 15000 kc a jste studentem, tak 1/ tento prijem nepodlaha minimalnimu zakladu dane a za 2/ prijmy, ktere nepresahnout 20000 nemusite na FU dokonce priznavat, ale staci napsat cestne prohlaseni, ze jste tuto castku v prijmech nepresahl.
zdravotni pojistovna - v pohode, prehled by vam mel vyjit 0 a soc.pojisteni to same
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 12. 2006 18:05
Zdravim.
Jsem studentem VŠ a ještě jsem nedovršli 26ti let.
Před nedavnem jsem si zřidil ŽL v oblasti tvorby www stranek a teď se pokouším zjistit co vše jako student s ŽL jsem povinen platit a z čeho a jak odvádět daně.
Snažil jsem se najit nějaké informace jak to je pro studenty ale zatim se mi nic uceleneho nepodařilo najit.
Zajimalo by mě zda jsem povinen plati zdravotni a sociální pojištěni.
jak je to s vypočtem daně z příjmu.
dejme tomu že za prosinec od kdy mam ŽL dosáhnu příjmu 15000, a vydaje 7000 mam zisk 6000 od nej si mužu tedy odečist položku že jsem student je to tak správně?