Re: děti a daň z příjmu
Předpokládám, že jste v zaměstnání podepsala prohlášení a uplatňovala slevu na dani za děti. V tom případě si nemůže manžel slevu uplatňovat ve svém daňovém přiznání. Pokud myslíte podávat "společné zdanění manželů", by vám bylo vystaveno potvrzení o příjmech s uvedenou slevou na tyto děti, takže již daň máte odvedenu menší a nijak zvlášť by se vám nesnižovala. Snad jen, že byste se dostali do nižší sazby. Pokud nebudete si ani jeden uplatňovat děti v průběhu roku, zaplatíte vlastně vyšší zálohy na daň, takže v případě daňového přiznání budete mít více zaplaceno a pokud manžel podniká a bude něco platit, tak bude doplácet méně.
Re: děti a daň z příjmu
Společné zdanění je třeba zkusit vypočítat s konkrétními čísly - nedá se obecně odhadnout, zda se vyplatí, ale ve všech případech, které jsem zkoušela počítat, to bylo výhodnější než zdanit každého z manželů zvlášť. Vyměnit si daňové zvýhodnění na děti by asi šlo - museli byste si oba podat daňové přiznání, ze kterého by vám vznikl nedoplatek a manželovi přeplatek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 12. 2006 19:48
Dobrý večer! Jsem zaměstnanec a po celý rok jsem měla úlevu na dani na děti(ze mzdy). Je možné aby si pak v přiznání z daně z příjmu uplatnil manžel nárok na odpočet? Jak by to bylo kdyby si ani jeden z nás po celý rok neuplatňoval úlevy. Děkuji moc