Prosba k tazatelce i k dalším
Prosím, pro příště dávejte do nadpisu příspěvku popis, čeho se váš dotaz týká. Zvýšíte tak šanci, že si vašeho dotazu někdo všimne. Pamatujte prosím, že zdejší odpovědi slouží jako znalostní databáze pro hodně lidí, takže pro vyhledávání a porozumění souvislostem je dobré zachovávat určitá pravidla. Děkujeme za pochopení ;-)
Re: Problém pomozte moc prosím.
Moc se omlouvám již delší dobu jsem nebyla na serveru a dám si na to příště pozor. Ještě jednou se omlouvám
Re: leasing - splátky
Loňské splátky bych ponechala v daň.evidenci jako zálohy, loňskou část neuhrazené faktury bych zapsala jako "uhrazenou zálohami".
Nevím, jaký software používáte, ale mně to jde normálně zapsat do přijatých faktur.
Co se DPH týká - musíme vycházet z definice daňových dokladů. To jsou faktury, splátkové kalendáře...Jestliže jste v loňském roce neobdržela splátkový kalendář se všemi náležitostmi, neměla jste uplatňovat DPH. To jde ve vašem případě až z faktury. Pokud jste ho uplatňovala, máte problém. Možná znáte postupy, jak z toho ven, pokud ne, napište mi.Nevím, jestli jste plátce DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 12. 2006 9:45
Měli jsme přívěs na leasing. V minulém roce byl odevzdán zpět a byl dohodnut s leasingovou společností splátkový kalendář. Splátky byly řádně zaplaceny a letošním roce doplaceny. Letos však přišla
faktura, která byla vystavena na základě splátkového kalendáře.
Je pravda, že splátkový kalendář byl základě povolení splátek, kterému bylo vyhověno a je to pouze jeden dopis bez rozpisu splátek. Jenže mi vystává problém. Letošní platby jsem odpsala
z došlé faktury, ale platby z minulého roku nevím... Mám je zaúčtováné jako vyúčtování LS. takže je mám zaúčtovéné, ale zůstává mi tam rozplacená faktura. Mám už z toho hlavu jak pátrací balon. Pomozte!!! Je účtováno v daňové evidenci.
Děkuji