Re: dodanění?za služby z EU-fa přišla po
Jelikož je to v rámci 4.čtvrtletí, tak bych se odvážila zaúčtovat tu fakturu do dph za 11/06, protože to přijde do jednoho souhrnného hlášení. Kdyby bylo zpoždění přes přelom kvartálu a šlo by o zboží, viděla bych to na dodatečné přiznání k dph za příslušný měsíc. Zatím se naštěstí do souhrnného hlášení uvádí jen zboží, ale do budoucna se tam budou psát i služby, to budou ještě větší zmatky než dosud :-(
jenže já jsem měsíční plátce.. a teď jsem našla fakturu, kterou mi kolegyně zaúčtovala 24.10. a jelikož tam dala kod nezahrnovat do přiznání, protože se v tom nevyzná, a já měla DPH hotovo už 20tého, protože mě uhání zase vedení.. že chce veškeré výsledky...
no, tak nevím.. vždyť nikoho o nic neoberu...
A můžete ve vašem programu dát datum uskutečnění ÚČETNÍHO případu 10/06 a datum DPH 11/06? Pro vedení je určitě důležité, aby faktura spadla nákladově tam, kam patří, tj. do října, a toho dosáhnete tím účetním datem (nebo jak to tam máte nazváno). Co máte za program?
ano, jde to tak.. máme POhodu. Jenže jak se uzavře DPH tak už se do té faktury nedostanu.Samozřejmě jde zrušit DPH a udělat to, ale připadá mi to docela pitomé kvůli 5tis. SK dělat dod. přiznání, když to stejně dodaním na vstupu a výstupu... ale, stejně to budu muset udělat přijde aktivní daňaři a auditoři ....
Re: Pohodáři - poraďte - pozdě došlá fak
Co se týče Pohody, jde to i takto
Abyste nemusela mazat původní přiznání k DPH, fakturu s původním datem zkuste stornovat, tzn. zachytí se Vám v účetnictví oprava, kterou děláte. Zaúčtujte ji znovu a vystavte dodatečné přiznání k DPH. Pak bude v Pohodě vidět proč k dodatečnému přiznání došlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 12. 2006 16:05
Musím dělat dodatečné přiznání DPH na PF-služby ze Slovenska, když faktura např. za 10 měsíc přišla až po uzavření DPH?
Podle jakého paragrafu to je, prosím?
Děkuji moc
Blanka