Re: zbozi na splatky
Nejsem právník, ale pokud byl ustanoven rozhodce, protože jste měli uzavřenou ke kupní smlouvě rozhodčí doložku, tak výkon rozhodnutí je jasný. Nyní pokud nebudete platit, tak lze vymáhat i prostřednictvím exekutora.
Nebylo lepší ještě před rozhodčím soudem vejít v jednání s dodavatelem a řešit vše smírčí cestou?
Re: zbozi na splatky
ano, to jsem zkousela, zadala jsem si o odlozeni splatek s navysenim o urok, bohuzel prodejce byl nekompromisni a jen mi oznamil, ze vec je jiz predana rozhodci.....poslu li zbozi zpet, ma exekutor pravo zabavit jine zbozi v dane hodnote nebo je povinen uplatnit narok na prodane zbozi?? Dekuji moc!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 12. 2006 13:41
Prosim poradte, jsem li v prodleni se splatkami a prodejce pozaduje zaplaceni cele ceny zbozi i s prislusenstvim ( tak je psano v kupni smlouve) , ustanovil rozhodce, ten vydal rozhodci nalez, mohu se odvolat nebo mohu stale odstoupit od kupni smlouvy? Zaslu li zbozi zpet prodejci bez udani duvodu zmeni se tim neco? Muzou se i tak domahat skrz exekutora sve pohledavky? Prisla jsem o praci, prosim poradte! Dekuji