Prohlášení

• (neregistrovaný)

13. 12. 2006 19:11

Dobrý večer, nezlobte se že obtěžuji, ale jsem strašný hlupák. Manžel si má sám vyplnit prohlášení poplatníka daně z příjmu FO (k 1.12.2006 změnil zamětnavatele). Mzdovka jim neporadí a mi vše MÚ vyplňovala sama (nyní nemám možnost, jsem na RD). V bodě I, odst. 1. bohužel nevím co mám zašktnout. Dívala jsem se na zákon, ale to jsem bohužel nepochopila. Manžel by chtěl provést vyúčtovaní daně, ale chtěli bychom si jej udělat sami - společné danění manželů za rok 2006. Mám zaškrtnou uplatňuji a nechat neproškrtnuté neuplatňuji slevu na dani za rok 2006? Dále údaje o manželce žijící se mnou v domácnosti. Je uvedeno, že vyplňuje pouze je-li druhý z manželů zamětnán. Já jsem nyní na RD, ale dostala jsem výpověď z důvodu rušení zamětnavatele, a to k 31.1.2007. Takže de facto jsem ještě nyní zaměstnaná. Mám to tedy vyplnit? Děkuji za radu. Gabina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 12. 2006 12:41

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Prohlášení
      Zřejmě se jedná o vyplnění Prohlášení daň.poplatníka a ne o Přiznání k dani za 2006 (/divila bych se ,kdyby byl již nový formulář na FÚ). Prohlášení se podepisuje při nástupu do zaměstnání do 30 dnů. Takže jestli teď nastoupil, podepíše na str. 2 .
      Vepředu si může zaškrtnout,že slevu v r.2006 chce uplatnit, to znamená, že bude mít slevu na osobu 600 měsíčně.
      Do kolonky manžel ve spol. domácnosti na druhé straně budete vy a zaměstnavatel (kde končíte ař 31.1.). uto změnu je pak povinen v lednu 2007 doplnit do kolonky změny na str.2.
      Jestliže si budete podávat spol. zdan.manželů, podepíše si manžel pouze na str.2 do zdaň,období 2007 v lednu. Na str. 3 nahoře napíše nežádám o roční zúčtování, podávám sám. Na to mu mzdová úč.vystaví Potvrzení o zdanitelných příjmech za r.2006 a toto k přiznání použije.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).