Re: Dovolená-mzda
Zadejte konkrétní údaje, my vám to tu přepočítáme. Jestliže máte měsíční mzdu a nemíváte žádné příplatky, odměny a jiné pohyblivé složky, bývá to tak, jak píšete. Ty rozdíly, někdy nahoru a jindy dolů, bývají způsobené různým počtem pracovních dnů v měsíci.
Napište jakou máte měsíční nebo hodinovou mzdu, jaký máte hodinový úvazek, kolik dnů dovolené jste čerpala a kolik dnů (případně hodin) jste odpracovala. Na výplatní pásce budete mít jistě uvedený i platný průměr pro náhrady.
Děkuju moc. zasílám údaje, dle výplatní pásky za měsíc 11/06
odprac.doba 168h=17182 kč
svátek 8 h=0kč
doloená 1 den =830 kč
tj. hrubá mzda celkem 18012 kč, na výplatní pácse 14065 kč
Existuje někde"kalkulátor" jak je např. na výpočet hrubé mzdy,kde si můžu já sama ověřit, zda je má mzda správně vypočtena.
6 dní dovolené v létě se mi ve mzdě odrazilo snížením o sto korun, nechci křivdit naší paní účetí, ale přijde mi to zvláštní. A jak se říká důvěřuj, ale prověřuj ;o)
Ještě jednou mnohokrát děkuji za pomoc.
Tereza
To, co lze vyčíst z vašich údajů je dobře. 18012,- - ZP 811,- - SP 1441,- - daň 1695,- = 14065,-
Jestli je správně náhrada za dovolenou, to takhle nelze říci, protože se počítá podle předešlého čtvrtletí, v tomto případě červenec až září. Podle nevyčíslené náhrady za svátek máte měsíční mzdu 18000,- a tomu 103,75 na hodinu celkem odpovídá. V létě se vám počítala dovolená průměrem z období duben až červen, neměla jste tehdy nižší mzdu?
Moje mzda činí od ledna 2006 18000 měsíčně.
Pravděpodobně je všechno v pořádku a já naší paní účetní křivdíím.
V červenci jsou dva státní svátky a pravděpodboně se v tom odrazila i týdenní neschopnost z březnu t.r.,proto asi byla výplata nižší, ač mě to tedy velmi překvapuje a radost nečiní...
Mnokokrát vám děkuji za Vaši pomoc.
Přeji úspěšný den
Tereza
Nemoc na výši průměrného výdělku nemá vliv, počítá se jen odpracovaná doba.
U měsíční mzdy vznikne rozdíl tím, kolik má měsíc pracovních dnů. V červenci by byla vaše mzda při 6 dnech dovolené 18000/21*15 = 12858 + 4980 za dovolenou. Kdybyste si dovolenou vzala v srpnu, byla by 18000/23*17 = 13305 + 4980 náhrada za dovolenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 12. 2006 8:57
Dobrý den,
potřebuji poradit.Jsem zaměstnaná na plný úvazek na dobu neurčitou a stále řeším peníze "za dovolenou". Nastoupím řádně dovolenou a ve výplatě se to odrazí pouze tím, že mi strhnou daný počet dnů, ve většině případů se sníží (nebo zvýší, ale v řádu korun?!) i částka k výplatě. Nebývám nemocná, nepracuji přesčasy. Kde a jak zjistím, zda je moje výplata spočítána správně. Dotazy k účetní nevedou k ničemu, víme zjevně o problému to samé, tzn. nic. ;o)
Předem díky za pomoc.