LCS Helios IQ (Helios Orange)

• (neregistrovaný)

14. 12. 2006 9:46

Sháním někoho, kdo používá tento účetní systém. Mám nějaké problémy při zaúčtování přijatých tuzemských faktur v měně EUR. Prosím, zda by se mi někdo ozval na

krejci@ipcplast.cz

kdo přijímá také tuzemské faktury v měně EUR a používá denní kurz ČNB střed. Problém spočívá v rozdílnosti kurzů (my používáme denní kurz ČNB střed, naši partneři maji na fakturách často jiné kurzy - například používají kurz roční, měsíční nebo i denní, ale se spožděním 1 dne), takže pak vznikají rozdíly při výpočtu DPH ze základu daně.
    Pro daňové přiznání k DPH si mohu uplatnit pouze výši té částky DPH, která je uvedena na faktuře, bez ohledu na to, jakou výši při přepočtu naším denním kurzem ČNB střed mi vypočetl Helios.
    Díky a zdraví Tomáš

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 12. 2006 10:00

milan (neregistrovaný)

Re: LCS Helios IQ (Helios Orange)
      nám dodavatelé naštěstí účtují denní kurz, ale jinak - fakturu zaúčtuju v korunách v částkách, které má přepočtené na faktuře, na záložce 1-hlavička zadám měnu a kurs na jeho faktuře, ta faktura se mi pak sama přepočítá na EUR a já si zaúčtuju, to co jsem od něj obdržel, takže mi pak všechno sedí.Náš denní kurs v tomto případě neřeším, protože podle zákona musím mít tuzemskou fakturu zaúčtovanou v korunách a EUR je v tomto případě platební podmínka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).