Re: Problém při NV - uplatnění zisku. PO
Jenže se musím přriznat, jak chcete dosáhnout toho, že budeme na nule, když se přeci nedají rozpočítat veškeré náklady, které firma má, takže budeme právě ve ztrátě. A to jsem chtěla nějak poradit co by se s tím mohlo eventuelně dělat.
Pomohla by nějaká částečná fakturace. Na základě čeho by se tak mohlo stát? Prosím poradíte mi ještě?
Muselo by být sjednáno ve smlouvě, že zakázku budete předávat např. na 2x a při předání části se uskuteční zdanitelné plnění a vystavíte daňový doklad-fakturu. Nebo udělejte předávací protokol na část zakázky a vyfakturujte.
To by znamenalo udělat předávací protokol na část zakázky. Ale jak třeba stanovím kolik jim toho předávám, když je většina opravdu rozpracována? Máte nějaký tip jak by se to dalo udělat? Stačí to třeba odhadnout procentem rozpracovanosti? Jste poklad, že mi takto pomáháte, opravdu si s tím nevím rady.
Většina stavebních firem má ve smlouvě dílčí fakturaci, ale je to z celkové ceny díla k určitému datu. Nevím jestli by vám prošlo to, co jste navrhla. Zkuste nějakou účetní ze stavební firmy, jestli by vám z praxe neporadila jak na to.
Jestli se můžu vnutit do debaty, spíš než účetní by vám pomohl stavební mistr nebo někdo takový, pokud jste stavební firma, určitě někoho takového máte. Ten by měl vyplňovat nějaký stavební deník? nebo něco takového, z toho by se možná mohlo něco vyčíst. Zkusila bych do toho zapojit spíš tyhle osoby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 12. 2006 11:54
Prosím při stanovení nedokončené výroby postupujeme tak, že oceníme materiál+služby+řežie na konci roku. Jsme stavební firma.
Poradíte mi prosím jak to máme vyřešit, pokud děláme na zakázce delší dobu a zisk je pro nás důležitý již v roce 2006? Abych byla konkrétnější. Zakázka trvá třeba půl roku. Zisk v roce 2006 nemame z této zakázky žádný až při ukončení celé akce v roce 2007, ALE co když nám ten zisk chybí v roce 2006? Tzn., že bychom v roce 2006 měli velkou ztrátu, protože je to zakázka, která nás velmi ovlivňuje a zisk potřebujeme již v roce 2006, protože jinak bychom museli zavřít firmu z důvodu velké ztráty v roce 2006?
Dá se tedy nějak počítat a daňově obhájit nějaký zisk již v roce 2006? Je to nějak možné udělat? Poradíte mi prosím jak?
Děkuji!