Re: nevyrovnaná rozvaha
PS: Proveďte inventury zůstatků všech rozvahových účtů - to byste stejně měla dělat k datu uzávěrky. Uvidíte, kde vám co "visí" za rozdíly. Založte si nějaký speciální účet - třeba 395AU = zaokrouhlovací rozdíly - a s ním proúčtujte všechny rozdíly, na které přijdete. Zkontrolujte prostě vše - 331,336,321,311,314,324, majetkové účty atd. atd. Ono by se to tam mělo plus minus vyrovnat - a vzniklý rozdíl by neměl být tak velký a mohla byste ho srovnat proti 548/648 podle povahy.
Re: nevyrovnaná rozvaha
Do nezaokrouhlené rozvahy bohužel nahlédnout nemohu, dostala jsem už jen tu zaokrouhlenou, takže netuším jak se jim to podařilo.
Každopádně to udělám přesně podle Vaší rady. Moc děkuji, jdu na to....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Podpora i pochybnosti a kritika: Jak sociální sítě prožívaly ničivý požár ve Zlíně
Jak bude vypadat EET 2.0 a doprovodné daňové změny? Připravili jsme detailní přehled
Důchod nemusí stačit. Mnohým Čechům bude v penzi chybět až 15 tisíc měsíčně
Další nejasnost kolem nového hlášení. Jak je to s autorskými honoráři?
Stát chystá velkou změnu u dluhů na pojistném
Zelený byznys s vůní úspěchu: Příběhy podnikatelů, kteří vsadili na lásku k přírodě
14. 12. 2006 14:48
Dobrý den,
včera jsem měla dotaz na nevyrovnanou rozvahu :
Rozdíl je způsoben nepřesným zadáním počátečních stavů. Pokračuje to do roku 2004, kdy byly předány pouze zaokrouhlené počáteční stavy, ale HV a Bú byl zaúčtován ve správné výši.
Paní Eva mi poradila zaúčtovat rozdíl na účet 548, ale můžu ho tam zaúčtovat i když je rozdíl téměř 4 tisíce korun?
Moc děkuji