Re: Zaměstnanec odjel do Irska
Nedávno jsme ve firmě měli kontrolu z inspektorátu práce zaměřenou právě na ukončování pracovního poměru (na stížnost jednoho bývalého zaměstnance). Určitě bych si netroufla ukončit pracovní poměr jenom na základě SMS od zaměstnance - neumím si představit, jak bych to při kontrole zdůvodňovala? Žádnou výpověď od zaměstnance bych v ruce neměla, jím podepsanou dohodu o ukončení pracovního poměru taky ne a jako zaměstnavatel nemůžu ukončit pracovní poměr, kdy se mi zachce :o/ Takže já bych si počkala na týden absencí, a pak poslala ukončení pracovního oměru pro hrubé porušení pracovní kázně. SIce by to stálo pár korun za zdravotní pojštění zaměstnance, které bych od něho už v životě neviděla, ale zas to není nijak závratná suma. Dokumenty bych taky matce předala jenom v případě, že má plnou moc, jinak bych je poslala poštou do vlastních rukou a až by se vrátlily, uschovala je.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 12. 2006 10:02
Dobrý den,poradí mi někdo jak postupovat při následujícím případě?
Zaměstnanec je od 22.11. na prac.neschop.Včera mi jeho matka donesla ukončenou neschopenku a vzápětí mi přišla SMS,ve které mi zaměstnanec oznamuje že je od 08.12. v Irsku....Takže ať mu ukončím PP a všechny papíry mám dát matce....Co s tím?Děkuji za každou radu.Páťa