Re: Pronájem auta od fyz.osoby - s.r.o.
Hledám nějaké info o nájmech a narazila jsem na vaši připomínku, že nás zákon nemůže nutit pronajímat za cenu nevýhodnou.... My měli kontrolu na FÚ. Otec vlastník nemovitosti, syn ji měl v nájmu a podnikal v ní. FÚ se nelíbila cena, za kterou to otec pronajímal, že to není cena obvyklá a domeřil synovi daň asi 16000,-. Tak takové zkušenosti já mám s cenou obvyklou. U automobilu to bude určitě to samý. D.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 12. 2006 14:19
Dobrý den, jakým způsobem postupovat, když chce fyzická osoba,která má os.auto v majetku firmy a chce ji pronajmout s.r.o., kde je tato osoba jednatelem a taktéž jediným společníkem? Máme sepsat nájemní smlouvu, kde uvedeme cenu nájemného (v jaké výši?) anebo se musí proplácet formou cestovních náhrad? Děkuji za odpověď.