Re: Spoluvlastnictví a stavba
Tohle je pro mně velká neznámá, ale když jsme chtěli stavět na vlastním pozemku kůlnu, stavební úřad to oznámil sousedům až v době, kdy pominula odvolací lhůta, teprve stavbu povolil. Takže mi připadá divné, že by stavební úřad povolil něco, co se Vás přímo týká. Snad to tu někdo objasní.
Nevím za jakých podmínek by to stavební úřad povolil, zda-li stačí, když synovec vlastní 3/4 pozemku a já zbylou optimální část a nebo musím ke stavbě dát souhlas?!
Jak jsem psala, tohle není můj "šálek kávy", ale domnívám se, že ano, i když je majoritní vlastník. Přeci nestaví jen na svém pozemku, ale i na cizím, Vašem. Snad někdo bude OPRAVDU vědět. Psal jste ale, že úřad povolil, tak teď se v tom ztrácím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2006 14:32
Dobrý den,
jsem majitelem čtvrtiny pozemku zděděného po mých rodičích a zbytek dostal můj synovec od mojí matky a sestry. Synovec chce na pozemku stavět, stavební úřad by to povolil, ale já jsem proti, protože zde stojí dům po rodičích. Musí synovec mít ode mne souhlas na stavbu?
Děkuji za odpověď.
Josef