OSVČ-náhrada ušlé mzdy

• (neregistrovaný)

18. 12. 2006 9:26

Dobrý den, jsem OSVČ neplátce DPH a pro státní orgány musím vypočítat hodinovou náhradu za ušlou mzdu.Z čeho se to počítá, co je nutné odečíst a jak je to s nárokem na dovolenou?Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 12. 2006 17:24

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: OSVČ-náhrada ušlé mzdy
      Jestli máte zaměstnance, tak jeho průměrnou mzdu.
      Jestli myslejí Vás, jedná se o ušlý zisk- to si musíte spočítat sám
      z údajů, které znáte jen Vy a ev. Vaše účetní.
      Co potřebujete k nároku na dovolenou vědět -nechápu otázku.

• 19. 12. 2006 10:03

Marek (neregistrovaný)

Zaměstnance nemám, jedná se přímo o mě. Potřeboval bych vědět přesný postup pro výpočet hodinové mzdy, aby to bylo v pořádku. Budu vycházet z loňského daňového přiznání. Co odečtu od celkových příjmů, jestli je to včetně nákladů nebo bez, se sociálním a zdravotním pojištěním nebo bez, jestli od celkového počtu pracovních hodin za rok odečtu případný nárok na dovolenou. Jedná se mi o to, jestli existuje nějaký oficální vzorec, jak spočítat, jaká je má hodinová hrubá mzda, kterou pak budu nárokovat u policie jako náhradu za ušlý zisk a čas, který jsem jim věnoval.Díky.

• 21. 12. 2006 17:31

JiřinaH. (neregistrovaný)

Bohužel v tom vám lépe neporadím, žádný takový vzorec neznám a myslím, že ani neexistuje. Já bych dala příjem minus náklady(vč.pojištění) , žádnou dovolenou, protože nejste zaměstnanec , vycházela bych z přiznání k dani. Jde o to, abyste si tento uváděný ušlý zisk dovedl případně obhájit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).