Re: zas ty zálohové faktury v DE
Ano, když vedete DE, tak nevystavujete daňový doklad na přijatou zálohu. Celé dph zúčtujete až na konečné faktuře. Pokud po vás někdo chce daňový doklad k přijaté záloze, nedejte se zviklat a odpovězte jim, že vedete DE, tudíž jim daňový doklad vystavit nesmíte.
Kdy jste vystavila tu záloh. fa s rozpisem dph a kdy konečnou fakturu? Pokud ve stejném zdaňovacím období, tak se nic neděje, vyjde to nastejno.
Průšvih je docela na cestě. Odběrateli jsem poslala daňovou fakturu s rozpisem DPH, ale já ji mám v evidenci bez DPH já jsem si ji vzápěti opravila a už jsem zapoměla poslat kopii /storno /odběrateli tudíž mě nevstoupila do přiznání ale jim ano- to bylo v minulém čtvrtletí a přišla jsem na to teď v tom to čtvrtletí. Tak co s tím? prosím poraďte.
Na prijatou zalohu vystavite fakturu - danovy doklad s rozpisem DPH. Pokud dale nastalo dilci plneni - vystavite fakturu - danovy doklad s rozpisem DPH na toto dilci plneni a odectete zalohu i s DPH ve stejne vysi, takze k zaplaceni zbyde nula.
U dalsiho plneni zase stejne odectete zbytek zalohy i s vycislenym DPH, atd.
A vystavovat se daň.doklad v tomto případě NESMÍ !!!!
Pokud jste přijala zálohu, pak ji proúčtujte v nejbližší faktuře za dílčí plnění. Pokud jste už daňdokl. na přijatou zálohu vystavila, tak fofrem kontaktujte toho, komu jste ten doklad vystavila, že vedete DE a že si DPH nesmí na vstupu nárokovat a doklad zrušte, oni si uplatní DPH dle faktury na dílčí plnění. Pokud je to ve stejném měsíci, tak to určitě půjde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2006 17:52
vedu DE jsem plátce a fakturovala jsem zálohovou fakturu pro s.r.o. Dostala jsem platbu na účet, kterou jsem dala jako příjem bez rozpisu DPH. Oni po 14-ti dnech po mě chtěli daňový doklad na zálohu, tak jsem udělala novou fakturu -daňový doklad s rozpisem DPH, což jsem asi udělala blbě. Měla jsem vystavit bankovní doklad - daňový s rozpisem DPH o přijaté platbě ?
Mezitím jsem fakturovala dilčí plnění zakázky s DPH a teď mám udělat vyúčtovací fakturu. Mám z toho zmatek.
Jak je to vlastně se zálohami. Já myslela když vedu DE tak nedělám rozpis DPH na zálohu, ale až ve výsledné fakturaci mě vyjde základ+DPH(dle smlouvy o dílo) a odečtu celou zaplacenou zálohu.