Re: kdy uplatnit dph u zálohové faktury
Dekuji za vase odpovedi. Ale co rikate na zak.o dph 28/2h ?
Pisou tam: datum usk.plneni nebo datum prijeti platby, a to ten den,ktery nastane drive...
A driv nastalo datum uskut. 30.10., platba byla az nekdy 9.11.
Kdy nastal den uskutečnění zd. plnění? Dnem poskytnutí, zaplacení nebo u smluv o dílo dnem uvedeným ve smlouvě a u služeb dnem vystavení DD, dnem odečtu měřícího zařízení atd..
Pokud vystavím pouze zálohovou fakturu, pak je den zd. plnění až den přijetí platby a to za předpokladu, že nevedu DE a že nejde o přefakturaci služeb související s nájmem nem..
Ve smlouve mame,ze mame vystavovat faktury čtvrtletne (je to dlouhodoba smlouva uz z r.2003) a to kdyz za posledni kvartal 10,11,12, tak to nejpozdeji do 31.10. a my vystavujem 1.10. (1.1.,1.4.,1.7....) a splatnost maji 30dni....a obcas zaplati pozde,tj v dalsim mesici,tak dam DUZP v den platby a ted mi bylo receno,ze to delam blbe,ze ma byt 1/3 odvedena v prvnim mesici..a to v rijnu...
Pokud máte ve smlouvě stanoveno, že vyúčtování a den zd. plnění bude vždy do konce 1. měsíce fakturovaného čtvrtletí, pak jste měli vystavit FA do 31.10.2006 a v 10/2006 jste měli odvést DPH za celé 4. čtvrtletí. Pak ale nerozumím tomu, proč vystavujete zálohovou fakturu, když ve smlouvě máte stanoveno jinak (není dohodnuto hrazení záloh). Pokud jste postupovali v rozporu se smlouvou, pak se zkuste dohodnout na dodatku ke smlouvě tak, aby dodatek vyhovoval oběma stranám. Musíte ověřit u odběratele, kdy oni uplatňovali DPH na vstupu, když neměli DD, ale pouze zálohovou FA.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 12. 2006 9:40
Dobry den,poradi mi nekdo? Kdyz vystavim 1.10. zalohovou fakturu na 4Q (10,11,12/2006), tak jsem myslela,ze datum uskutečnění zd.plnění je v den zaplacení zal.fa od odberatele...ale vcera jsem se dozvedela,ze kdyz nam zal.fakturu zaplatili az v listopadu,tak zd.plneni nema byt v listopadu,ale část i v říjnu,že jsem mela za rijen odvest tretinu dph.Co je na tom pravdy?