Re: Výpověď
Termín výpověď dohodou neexistuje. Pokud Vám mohu radit, doporučuji přistoupit na ukončení pracovního poměru dohodou z organizačních důvodů s nárokem na odstupné. Nemocenské dávky se tím nezastaví a na peněžitou pomoc v mateřství budete mít rovněž nárok. Pokud nebude fungovat zaměstnavatel, měla by to vyplácet OSSZ. Hlavně si pohlídejte, ať máte všechny doklady, výplatní pásky rok zpět, potvrzení zdanitelných příjmů, evidenční list důchodového pojištění, nejlépe i mzdový list.
Po mateřské byste všechno asi marně sháněla.
Přesněji je to tak,že jsem se o zrušení zaměstnavatele dozvěděla od mé spolupracující,která ukončení pracovního poměru dohodou už dávno podepsala(odstupné dostala).Prodejna je už od 15.12.2006 zavřena,ukončení prac.pom.dohodou dostaly k 31.12.2006.Jedná se mi o to,že vlastně vůbec nevím co mám dělat,jelikož mě dosud zaměstnavatelka vůbec nekontaktovala.Mám jí nějakým způsobem "dohnat"a řešit to s ní.Co jí mám vlastně říct a na co mám nárok?Jsem uplně bezradná.Katka
Tipla bych, že Vás vůbec nepřihlásila a dělá mrtvého brouka. Máte pracovní smlouvu, výplatní pásky atd., prostě písemné doklady?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 12. 2006 11:25
Může dát zaměstnavatel výpověď,nebo výpověď dohodou zaměstnankyni,která je v neschopnosti a 4týdny před nástupem mateřské dovolené?Zaměstnavatel se ruší ke konci roku 2006.Děkuji moc za odpověď!