Re: využití ceny automobilu jako akontac
*** Áčku moc nerozumím - a ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak mi z toho nic průchozího nevychází :-)) Prodej auta a koupě nového formou FL jsou dvě odlišné věci a jedno Vám nemůže snížit hodnotu druhého. Béčko je v pořádku - pro DE úplně v pohodě :-) ***
Jojo, jsou to dvě různé věci, přesto mě každoročně někdo překvapí, jak to chytře vymyslel s novým leasingem uzavřeným na konci roku a prodejem starého auta na protiúčet. Leasingovky snad na tuhle scestnou představu lidi na konci roku nachytávají. Jana F.
*** :-)))...i když - já bych lidi nepodceňovala :-)) třeba ještě všechno vymyšleno nebylo a někdo možná dokáže najít nějakou kličku :-)))) Ale já tomu áčku fakt moc nerozumím :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 12. 2006 8:13
Dobrý den.
V současné době mne jako OSVČ s DE trápí problém. Jak se vypořádát s očekávaným příjmem za prodej automobilu po řádně skončenén leasingu a nákup nového vozu opět na leasing.
Existuje způsob jak odprodat původní automobil tak, aby nevznikl jednorázový příjem a jeho cena pouze snížila cenu předmětu leasingu?
A) Např. Cena nového vozu je 500.000; starého 200.000, Při bezplatném přenechání starého vozu je cena nového 300.000 ....?
B) Je možný prodej starého vozu "na splátky" a tedy časové zrovnoměrnění příjmů za jeho prodej ...?
Předem děkuji za odpověď.