Využití ceny automobilu jako akontace

• (neregistrovaný)

27. 12. 2006 8:13

Dobrý den.
    V současné době mne jako OSVČ s DE trápí problém. Jak se vypořádát s očekávaným příjmem za prodej automobilu po řádně skončenén leasingu a nákup nového vozu opět na leasing.

Existuje způsob jak odprodat původní automobil tak, aby nevznikl jednorázový příjem a jeho cena pouze snížila cenu předmětu leasingu?

A) Např. Cena nového vozu je 500.000; starého 200.000, Při bezplatném přenechání starého vozu je cena nového 300.000 ....?

B) Je možný prodej starého vozu "na splátky" a tedy časové zrovnoměrnění příjmů za jeho prodej ...?

Předem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 12. 2006 16:38

bdm (neregistrovaný)

Re: využití ceny automobilu jako akontac
      *** Áčku moc nerozumím - a ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak mi z toho nic průchozího nevychází :-)) Prodej auta a koupě nového formou FL jsou dvě odlišné věci a jedno Vám nemůže snížit hodnotu druhého. Béčko je v pořádku - pro DE úplně v pohodě :-) ***

• 27. 12. 2006 16:56

Jana F. (neregistrovaný)

Jojo, jsou to dvě různé věci, přesto mě každoročně někdo překvapí, jak to chytře vymyslel s novým leasingem uzavřeným na konci roku a prodejem starého auta na protiúčet. Leasingovky snad na tuhle scestnou představu lidi na konci roku nachytávají. Jana F.

• 27. 12. 2006 17:10

bdm (neregistrovaný)

*** :-)))...i když - já bych lidi nepodceňovala :-)) třeba ještě všechno vymyšleno nebylo a někdo možná dokáže najít nějakou kličku :-)))) Ale já tomu áčku fakt moc nerozumím :-)) ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).