Re: průměrný čistý výdělek pro ÚP
Tenhle způsob výpočtu se používá třeba pro banku, ale na ZL musíte počítat výdělek podle mzdových předpisů.
Vycházíte z průměrného hrubého hodinového výdělku, vynásobíte počtem pracovních hodin za den a násobíte koeficientem 21,74 = průměrný počet pracovních dnů v měsíci.
To je průměrný hrubý výdělek a z toho vypočítáte čistý odečtením ZP, SP a daně podle stavu ke dni odchodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 12. 2006 8:57
Dobrý den, prosím o upřesnění, zda jsem tomu dobře rozumím - zaměstnanec končí 31.12.2006 a já do zápočtového listu uvedu průměrný čistý výdělek ze 3. čtvrtletí? Dočetla jsem se , že v tomto případě je toto čtvrtletí " rozhodným obdobím" pro průměrný čistý měsíční příjem k jakémukoliv datu ve 4. čtvrtletí...
Je svobodný, neuplatňuje kromě slevy na dani nic dalšího - stačí když vezmu čistý příjem za 3. čtvrtletí a vydělím 3?
Rozumím tomu dobře?
Děkuji moc za odpověď, Bára