Re: jedno auto jezdí pro dvě s.r.o.
*** :-) Ale právě proto jsem se ptala - jestli je to z důvodu "za zaměstnance". Protože "za zaměstnance" se platí jen v tom případě "pokud daňová povinnost nevznikla již provozovateli vozidla,". Pokud by tedy přihlásil sebe jako FO k silniční dani, pak ji platí jen jednou, byť by jezdil pro deset firem. Ale to musí upřesnit táízající :-) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 12. 2006 15:28
Zdravím všechny a chtěl bych požádat někoho, kdo má zkušenost jak je to s využívánim auta pro dvě firmy. V současné době využívám sem tam auto které není v majetku společnosti. Společnost je přihlášená k silniční dani, platí silniční daň a v lednu podává přiznání k silniční dani. Teď ale chci využít auto ještě pro druhé s.r.o. V jednom jsem jednatel a ve druhém společník. Mám také tu druhou společnost přihlásit k silniční dani, platit silniční daň a podávat v lednu přiznání k silniční dani ? Přečetl jsem zákon o silniční dani, ale moc moudrý z toho nejsem. Kdo by uměl poradit, moc díky předem za odpověď. J.