Jedno auto jezdí pro dvě s.r.o.

• (neregistrovaný)

28. 12. 2006 15:28

Zdravím všechny a chtěl bych požádat někoho, kdo má zkušenost jak je to s využívánim auta pro dvě firmy. V současné době využívám sem tam auto které není v majetku společnosti. Společnost je přihlášená k silniční dani, platí silniční daň a v lednu podává přiznání k silniční dani. Teď ale chci využít auto ještě pro druhé s.r.o. V jednom jsem jednatel a ve druhém společník. Mám také tu druhou společnost přihlásit k silniční dani, platit silniční daň a podávat v lednu přiznání k silniční dani ? Přečetl jsem zákon o silniční dani, ale moc moudrý z toho nejsem. Kdo by uměl poradit, moc díky předem za odpověď. J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 12. 2006 17:00

bdm (neregistrovaný)

Re: jedno auto jezdí pro dvě s.r.o.
      *** Dvakrát za stejné období u jednoho auta určitě platit nebudete ale dovolím si otázku: proč je přihlášena k dani silniční společnost, když "zapsaným vlastníkem" jste Vy? ***

• 29. 12. 2006 11:53

anonym (neregistrovaný)

Silniční daň platí přece společnosti za ten automobil, který jesoukromým majetkem zaměstnance a je využit k pracovní cestě. Možno využít sazbu za den, atd. Pokud to auto využije i pro jinou společnost,bude zřejmě i tady muset daň zaplatit.

• 29. 12. 2006 12:00

bdm (neregistrovaný)

*** :-) Ale právě proto jsem se ptala - jestli je to z důvodu "za zaměstnance". Protože "za zaměstnance" se platí jen v tom případě "pokud daňová povinnost nevznikla již provozovateli vozidla,". Pokud by tedy přihlásil sebe jako FO k silniční dani, pak ji platí jen jednou, byť by jezdil pro deset firem. Ale to musí upřesnit táízající :-) ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).