Fakturace za rok 2006 faktura v 2007

• (neregistrovaný)

1. 1. 2007 16:27

Prosím o radu - rok je pryč a já potřebuji vyfakturovat práci provedenou v r.2006. Vystavení faktury a splatnost faktury však bude až v r.2007 - do kterého období je mám zahrnout? Za rok 2006, nebo až za rok 2007 ?

Je možné si nechat faktury proplatit i hotovostně a stačí na to jen vystavení hotovostní faktury, nebo musím vystavit jiný příjmový doklad?

Děkuji za informaci, pohybuji se v podnikání teprve pár měsíců...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 1. 2007 17:14

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Fakturace za rok 2006 faktura v 2007
      Chybí nám zcela základní informace - jestli vedete účetnictví (rozumí se podvojné) nebo daňovou evidenci nebo jestli uplatňujete výdaje "paušálem". Pokud vedete podvojko, patří výnosy jednoznačně do roku 2006. V opačném případě je rozhodující datum, kdy (a zda vůbec) vám někdo zaplatí = k tomu datu budete ten příjem danit.

Faktury se samozřejmě dají platit na účet, hotově i zápočtem. Důležité je hlavně to, aby byl způsob platby jasný a prokazatelný. PS: Možná by bylo dobré, kdybyste si nechal přiznání zpracovat od nějaké šikovné a spolehlivé účetní, přičemž prosím pamatujte, že nejlevnější účetní nemusí být nejlepší. A já si raději připlatím za kvalitu - u řemeslníků, u obchodníků a vůbec kdekoliv :-)

• 1. 1. 2007 17:25

Pepin (neregistrovaný)

Omlouvám se a doplňuji - vedu pouze daňovou evidenci. Nejsem plátcem DPH. Jestli tomu tedy dobře rozumím, tak platby které mi dojdou na účet letos, budu přiznávat až příští rok.. ?

• 1. 1. 2007 17:31

oto (neregistrovaný)

když vám tu fakturu zaplatí v roce 2007, zdaníte v roce 2007. Rozhodující je datum příjmů a výdajů - "pohybu peněz"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).