Re: Jak zaúčtovat bonus?
Dobrý den, vystavíte doklad "Doklad o finančním bonusu ", kde bude uvedeno pouze datum vystavení a datum splatnosti ( splatnost dát dle smlouvy s bankou ). Skutečně se u bonusu nejedná o zdanitelné plnění, proto se zde neúčtuje o DPH( a proto to také není DD, ale jen doklad o finančním bonusu).
My, pokud vyplácíme bonus, tak účtujeme částku mínusem na účet MD 311 a D 6.. tzn. ponižujeme si tržby ( vlastně tak účtujeme jako bychom vystavovali dobropis i když v tomto případě - bonusu se nejedná o DPH).nevím, zda to píši dostatečně srozumitelně. Jarča
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 1. 2007 12:41
Dobrý den, jsem živnostník, prodejce elekro. mám smlouvu s bankou, pro které prodávám zboží na splátky. máme domluven určitý bonus podle dosaženého obratu splátek (cca 1 %) za rok. nyní jí mám tento bonus vyfakturovat. tvrdí mně, že to je mám vyfakturovat s 0 % DPH... je to tak správně? jak to mám vše zaúčtovat v podvojném účetnictví? moc děkuji za info.