Re: Daňové přiznání - DPP
Pokud byl příjem na DPP vyšší jak 5000,00 Kč, musela vám výt sražena zálohová daň z příjmů a tudíž vám zaměst¨navatel musí dát potvrzení i o tomto příjmu a sražené záloze na daň. V DP za rok 2006 uvedete v řádcích pro výpočet dílčího základu daně ze ZČ (§6).
Pokud by byl příjem na DPP do 5000,000 Kč a byla sražena srážková daň, pak se tento příjem již do DP nezahrnuje a sražená daň je konečná .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 1. 2007 13:25
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak v daňovém přiznání vykáži příjem z dohody o provedení práce a zda ho vůbec musím přiznávat. Od roku 2004 jsem byla nezaměstnaná a od 1.2.2006 se mnou nový zaměstnavatel uzavřel DPP na jeden měsíc s tím, že jestli se osvědčím, od 1.3.2006 se mnou uzavře řádný pracovní poměr. Na konci ledna 2006 jsem tedy zrušila registraci na ÚP jako nezaměstnaná a zdravotní pojišťovně jsem za únor 2006 uhradila předepsané pojistné. Od 1.3.2006 se mnou byl skutečně uzavřen řádný pracovní poměr. Vzhledem k tomu, že mám nějaké příjmy z pronájmu pole podle § 9, budu si zpracovávat dap sama. Od zaměstnavatele obdržím přehled o příjmech za měsíce 3-12/2006, ale nevím, jak mám postupovat a kam v daňovém přiznání vykáži příjem z dpp za měsíc únor, když byl vyšší než 5000,- Kč. V případě, že tuto částku budu muset k příjmům z ŘPP připočítat, mohu si odečíst i zaplacené zdravotní pojištění ?
Za radu předem děkuji Jindřiška