Dobrý den,
o dotacích poskytovaných úřadem práce již server Podnikatel.cz informoval článkem: http://www.podnikatel.cz/clanky/prispevek-na-zrizeni-noveho-pracovniho-mista/
Připomínám, že jde jen o možnost. Na dotaci není automatický nárok. Podmínky získání i výše dotace se liší podle jednotlivých úřadů. Jde o vytvořením nového pracovního místa vznikem OSVČ, což by mohl být ve Vašem případě problém, protože již OSVČ jste. Nezbývá, než se informovat na místně příslušném ÚP.
Dagmar Kučerová :-X
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 11. 2010 11:03
Dobrý den, chtěl bych se informovat - jsem drobný podnikatel, který vykonával živnost jako vedlejší pracovní činnost při zaměstnání. V současné době jsem o zaměstnání přišel a živnost jsem musel pozastavit a registrovat se na úřadě práce. Doslech jsem se, že pokud by mi úřad práce do půl roku nesehnal žádné zaměstnání, tak prý poskytují na rozjezd podnikání nějakou dotaci. Můj dotaz tedy zní zda-li je to pravda a jestli ano, tak v jaké výši dotaci poskytují a jaké jsou podmínky pro její získání.
Děkuji za odpověď Kruntorád Petr