Hlavní navigace

Práce z domu

  • (neregistrovaný)

    22. 12. 2017 14:41

    Dobrý deň.

    Anička sa pýta čo treba ak chcem pracovať z domu. Našla som si viac takých služieb ako kompletovanie výrobkov. Som po 14r nezamestnaná. Hľadám prácu na polovičný úväzok a okrem toho chcem klientom poskytovať služby v domácnosti niečo ako varenie, upratovanie, doprovod. Ďalej vyrábať pliesť pletené výrobky a občas predať.

    Pretože sa mi nedarí nachádzať prácu na jednu smenu. Začnem takto na brigádach. Budem aj hlídat deti. Jednorázovo trebárs aj piecť koláče. Mám maturitu s podnikania a nedávno som si urobila kurz účtovníctva. Zrejme si otvorím voľnú živnosť. Ibaže na začiatok, nebude príjem dostatočný. Poradíte mi prosím ako a s čím najprv začať? Končí mi podpora v nezam. a už veľmi chcem pracovať. No odmietam smenovosť, odpoledky a nočné. Najideálnejšie by bolo zamestnať sa a popritom podnikať na živnosť.

    Ďakujem za váš čas. Anička čerešnička.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2018 9:50

      petr.cizek2 (neregistrovaný)

      Dobrý den,

      vámi poptávané činnosti je možné provádět jak v rámci zaměstnaneckého poměru, tak jako vlastní podnikání, případně jako kombinace obojího.

      Pro případ zaměstnání doporučuji kontaktovat např. různé agentury zabývající se sociálními službami, péčí o děti, sociálním podnikáním apod. Můžete začít např. formou brigády, které lze dohledat na různých pracovních portálech, např. zde.

      V případě, že byste uvedené činnosti realizovala formou podnikání, je nutné pro tento účel si vyřídit živnostenské oprávnění v příslušných oborech. Živnostenské oprávnění Vám zřídí na kterémkoliv živnostenském úřadě nebo online zde. S ohledem na různorodost vámi nabízených služeb bude zapotřebí získat živnostenské oprávnění ve více oborech, nicméně naprostá většina těchto činností spadá do tzv. živností volných, pro jejíž vyřízení není nutné doložení žádné specifické kvalifikace a úřad Vám takové živnostenské oprávnění vystaví bez nutnosti doložení dosaženého vzdělání, předchozí praxe apod.

      Podnkatelský záměr můžete realizovat i formou kombinace obou dvou forem, např. zaměstnáním a k tomu provozovaným přivýdělkem na živnostenský list.

      S pozdravem

      Petr Čížek
      www.ZalozFirmu.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).