Hlavní navigace

Tříletý předčasný důchod.

  • (neregistrovaný)

    17. 1. 2007 22:04

    Prosím o informace tříletého předčasného důchodu.

    Jsem 3 léta na pracovním úřadě.Prošel jsem podle své kvalifikace asi 200 výběrových řízení,ale pro svůj starší vzhled jsem nikde neuspěl i když kvalifikací ano.Vše mně zmáhá a nemám , a jsem znechucen stále chodit a doprošovat se o pracovní zařazení .
    Proto jsem se rozhodl pro předčasný důchod.Jsem 48 ročník.
    Odcho do předčasného pro mně je rok. 2010.Poradíte mi prosí jak mám postupovat a kolik bych měl důchod 3 letým odchodem---2 letým odchodem do důchodu.

    Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2007 7:39

      AM (neregistrovaný)

      Re: Tříletý předčasný důchod.
      Nejdříve byste měl (pokud jste tak již neučinil) písemně poslat na Českou správu sociálního pojištění (ČSSZ), odbor správy údajové základny, Křížová 25, 225 08 Praha 5, žádost o informativní osobní list důchodového pojištění. V žádosti minimálně uveďte: jméno, rodné číslo, rodné příjmení a adresu, na kterou chcete inf. list poslat. ČSSZ má na vyřízení lhůtu 90 dnů. Inf. list je vlastně přehledem Vašich dob pojištění zaevidovaných u ČSSZ a od r. 1986 jsou na inf. listu uvedeny i Vaše výdělky a vyloučené doby (např.nemoc). Zkontrolujete si zaevidované doby pojištění (=zaměstnání) a dohledáte si doklady k dobám, které nejsou v evidenci ČSSZ (např. prac. smlouvy. záp. listy, výpis z archivu, apod.). Základní informace o důchodech se dočtete na webových stránkách ČSSZ (www.cssz), kde je mimo jiné i popsáno jak žádat o důchody.Nebo na www.mpsv jsou v části důch. pojištění mimo jiné i důchodové kalkulačky, kde byste si mohl orientačně z údajů na svém informativním listě vypočítat, jak by asi vypadal Váš důchod, který by se počítal v roce 2007.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).