Hlavní navigace

Výběr dovolené

  • (neregistrovaný)

    9. 2. 2007 22:08

    Dobrý den,jsem na nemocenské a 16.3.07 mám nástup na mateřskou.Mám ještě 12 dnů staré dovolené kdy je promně lepší to vybrat ,jestli před nástupem na mateřskou nebo až po skončení mateřské to je 28 týdnu.Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2007 1:25

      ir (neregistrovaný)

      Re: výběr dovolené
      Pravděpodobně budete nemocenské dávky čerpat až 6 týdnů před plánovaným porodem. Potom budete čerpat peněž.pomoc v mateřství a IHNED potom si zažádáte o čerpání dovolené - z r. 2006 + celý nárok r. 2007. Ihned po čerpání PPM si zažádáte o rodičovský příspěvek (budete ho pobírat a čerpat zároveň v práci dovolenou). Po vyčerpání dovolené zažádáte v zaměstnání o čerpání neplac.volna z důvodu péče o dítě -pobírání rodič.příspěvku (zpravidla do 3 let dítěte).Vaše mzdová účetní má určitě na žádosti o dovolenou a neplac.volna tiskopis.

    • 10. 2. 2007 6:18

      AM (neregistrovaný)

      Re: výběr dovolené
      Upřesním informaci "ir". Po vyčerpání řádné dovolené si u zaměstnavatele žádáte o R O D I Č O V S K O U D O V O L E N O U max. do dovršení 3 let věku dítěte. Tuto rod. dovolenou je Vám zam-tel povinen na Vaši žádost poskytnout. Teprve ve 3 letech dítěte žádáte zaměstnavatele o neplacené volno do 4 let věku dítěte - zaměstnavatel může, ale nemusí poskytnout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).