Hlavní navigace

Vracení záloh od mobilních operátorů

  • (neregistrovaný)

    15. 2. 2007 12:41

    T-mobil nám píše: Jako první z operátorů na trhu jsme zrušili vybírání depozit na měsíční paušál při uzavírání smluv a složené depozitum Vám nyní vracíme

    Jenomže my jsme zaplatili zálohu v době, kdy se ještě přijatá platba nezdaňovala. Tj. evidovaná záloha je 2500,- Kč (máme podvojné účto)

    Nyní nám ji vracejí, ale odpočítávají ji způsobem 2100,- ze základu daně a 400,- Kč DPH. Tak jako kdyby nám již v minulosti zaslali daň. doklad k přijaté platbě (což neudělali, protože v době zálohy toto nebylo v platnosti).

    Domnívám se, že by to měli vrátit jako přeplatek tj. 2500,- tj. ponížit částku k úhradě o celých 2500,- a ne to rozúčtovávat na základ daně a daň ...... nám to totiž zvýší daň. povinnost u DPH, stejně tak do nákladů půjde pouze částka snížená o 2100,- zálohy.

    Nebo uvažuji špatně? Jak to řešíte vy?
    Díky za vaše názory

    K.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2007 14:53

      Dana S (neregistrovaný)

      Re: Vracení záloh od mobilních operátorů
      ***
      Dívám se do přechodných ustanovení §111/11. ZDPH a jsem téhož názoru (částka zaplacená před datem účinnosti tohoto zákona není přijatou platbou podle tohoto zákona). A pokud nedošlo k uskut. zdan. plnění a zálohu vám vracejí, podle mě nemůžou vystavit daň.doklad.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).