Re: DPH na vystavené faktuře do "třetí z
Bonus není službou, nevzniká zdan.plnění. Bonus je určitou kateorií slevy, která je poskytována dodavatelem dodatečně, např. jak Vy uvádíte za objem prodaných licencí či za objem odebraného množství zboží apod. Tyto slevy nesnižují původně sjednanou cenu, nejsou předmětem daně a základ daně ani výši daně neovlivní. Proto tento pojem nenajdete ani v ZDPH. Vystavíte bez DPH a nikde v DP k DPH neuvádíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2007 13:01
Přeji dobrý den a prosím o radu. Mám vystavit fakturu do třetí země a ze zákona o DPH mi jde hlava kolem. Jedná se o "bonus" za objem prodaných licencí v ČR(služba?) ve 4. Q 2006. DUZP by mělo být 31. 12. 2006 (i v případě, že výši bonusu se dozvím až v únoru?). Místem plnění by mělo být sídlo poskytovatele služby, takže ČR? (Základ daně a DPH se objeví na ř. 210 daňového přiznání?) Podle mě tento "bonus" není osvobozen od daně. Moc děkuji za odpověď.