Re: Mzdové účetní poraďte prosím
Ve vnitřním předpisu event. v individuální smlouvě se zaměstnancem by mělo být stanoveno za co ten příplatek je a jak se s ním pracuje. Takhle Vám to asi nikdo neřekne.
Příplatky jsou za práci přesčas, v noci,o svátcích apod.
Ale měsíční příplatek 9000 - to je zvláštní. To vždycky někdo něco vymyslí a dál o tom nepřemýšlí, jak to bude probíhat.
Takže, pokud máte nějaké podrobnosti, napište.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2007 9:49
Jednatel firmy se rozhodlu sestavit pro zaměstnance následující plat. výměr - měsíční mzda 10000 + příplatky 9000, nyní jeden zaměstnanec marodil půl měsíce. Z výpočtu mi vychází, že bych mu měla krátit za nemoc jen měsíční mzdu a příplatky ponechat v plné výši, nebo zahrnout do měsíční mzdy i ty příplatky a pokrátit celých 19 tis.Kč? Jednatel sám v tom nemá jasno, protože pokud v platovém výměru to mám formulováno jako příplatek, tak by to měla být ta první varianta, ale on mi teď řekl, že by to měla být nenároková složka mzdy, takže co s tím?
Prosím, jsem v koncích, výplatní termím 25., už to musím zpracovat a bojuju s tím od začátku měsíce (jsme MO)