Hlavní navigace

Výpověď

  • (neregistrovaný)

    22. 2. 2007 14:39

    Dobrý den. Může člověk v době pracovní neschopnosti podat výpověď? V práci mně tvrdí, že ne. Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2007 14:44

      V.Dobrá (neregistrovaný)

      Re: Výpověď
      Podat ji můžete, ale výpovědní lhůta Vám běží až po, ukončení pracovní neschopnosti, pokud podáte výpověď tak, že se dohodnete na ukončení se zaměstnavatelem bez výpovědní lhůty, máte opět rozvázaný PP až po ukončení pracovní neschopnosti, ať si zaměstnavatel neplete pracovní neschopnost s neschopností činit pracovně-právní kroky :-))))

    • 22. 2. 2007 14:51

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Výpověď
      Nesmysl. Podat ji můžete a výpovědní doba začne běžet od prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, ve kterém zaměstnavatel výpověď prokazatelně převzal. Bez ohledu na to, zda marodíte nebo ne. Prac. poměr skončí dnem vypršení výpovědní doby. Pouze zaměstnavatel nesmí dát v době nemoci výpověď Vám, a to pro nadbytečnost.
      Co se týká dohody o skončení poměru, dohodnout se můžete kdykoli, ať už budete marodit nebo ne a pracovní poměr skončí dohodnutým dnem, ať už budete nemocná nebo ne.

    • 22. 2. 2007 14:57

      A.Š. (neregistrovaný)

      Re: Výpověď
      Omlouvám se že Vám skáču do rozhovoru, ale potřebovala bych radu paní Jiřky. Mám někde dole dotaz nazvaný minimální základ daně,mateřská,ztráta. Prosím tímto o její radu,děkuji a omlouvám se za vyrušení.

    • 22. 2. 2007 19:41

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Výpověď
      Nemůžu to najít, upřesněte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).