Re: DPH-práce na movité věci-EU
--------------------
Máte pravdu, že nikde není uvedeno, do kdy se ta věc musí vrátit zpět. Máme stejný problém, a fakturujeme bez DPH s tím, že si zajišťujeme prohlášení odběratele, že si tu věc odvezl do JČS.
Jediný termín co mě napadá do kdy se ta věc musí vrátit zpět, je
v §13/7h - přechodné užití zboží. Pokud by se ta forma nevrátila zpět do dvou let, jednalo by se o přemístění zboží, takže by si ji stejně měl odvést do té doby zpátky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2007 18:13
Náš plátce má lis. Plátce z JČS si u něj objednal výrobu výlisků a k tomu mu dodal svou vlastní formu na tento výlisek. Forma je majetkem plátce v JČS, u našeho plátce je jen do té doby než bude vyrobeno určité množství výlisků.
Formu bylo nutno opravit vzhledem k jejímu stáří. Po dohodě náš plátce formu opravi u násl a její opravu bude fakturovat majiteli-plátci z JČS. Nevím, kdy se bude forma vracet zpět, možná až příští rok.
A teď nevím, zda posoudit podle §10 odst 4 s místem plnění v TZ nebo lze podle §5. Jak se posuzuje vrácení zpět do EU ? Je nějaký termín ? Nebo je to myšleno v §5 tak, že nám sem někdo z EU pošle něco jen na spravení a my to spravíme a vrátíme zpět ?
Náš plátce se s nikým neporadil a dohodl si už cenu opravy a málem spadl ze židle, když jsem ho upozornila na to, že asi bude muset odvést DPH. Jaký je Váš názor ? Kdopak mi pomůže? Zuzik