Re: Legálnost flashových her?
Nevím, na co se ptáte.
U části her je to, jak píšete - "ve většině případů výrobci dovolují umístit jejich hry po celém internetu" - tak u takových her se přece bát nemusíte.
Kde svolení není přímo na stránkách, můžete se zkusit s výrobcem domluvit, nejspíš vám taky dá svolení s podmínkou, že tam dáte link na jejich stránky nebo tak něco. Takže ani tam byste se bát nemusel.
Zbylé hry, kde výrobce nedal svolení, prostě na svůj server dát nesmíte, to je snad jasné.
Musíte rozlišit dvě situace:
1. Pokud vytvoříte nějaký portál, který bude pouze kumulovat linky na flashové hry na původních stránkách, je to ok a nemusíte mít obavu.
2. Pokud získát kód hry a umístíte ho na svých stránkách, porušujete autorská práva a už se musíte zajímat o to, zda a za jakých podmínek autor povoluje redistribuci.
ale pokud se stane, že na stránkách bude hra, u které autor nepovoluje redistribuci. Jak by se to potom řešilo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
25. 2. 2007 22:47
Plánuji si založit podobný portál jako je www.superhry.cz - tedy online flash hry, které se dají hrát na internetových stránkách. Všechny hry se dají hrát volně např. na stránkách výrobce a ve většině případů výrobci dovolují umístit jejich hry po celém internetu. Jde mi však o jednu věc. Co když by se stalo, že by si výrobce nepřál, abych měl hru umístěnou na své stránce a rozhodl se to řešit soudní cestou?
- všechny hry jsou volně dostupné na stránkách výrobce + na desítkách až stovkách webů po celém světě
- výrobce za ně nepožaduje žádný finanční obnos
- 99% výrobců her jsou ze zahraničí
Zajímalo by mě, zdali je možné, pokud by se to dotáhl až k soudu, že by daný spor vyhráli. Není možné přesně doložit, kolik lidí si hru spustilo. Hru jsem neprodával, jen dále šířil. Hru jsem si stáhl a nahrál na svůj portál, nijak jsem tedy nezatěžoval server výrobce.
Dle mého amatérského názoru se může jednat o prohřešek, ale věřím, že by se autoři nejprve raději nějak rozumně domluvili na odstranění hry, nežli se kvůli tomu tahali po soudech.