Re: SZM, svatba během roku
to chápu....ale spíš mi jde o její dceru...zda 3 měsíce ji může mít ona na sebe a uplatnit pouze slevu, bez daňových bonusů a po zbytek roku, kdy jsme se vzali, tak jestli můžu uplatnit slevu včetně bonusů na její dceru z předchozího manželství....hlavně o ty 3 měsíce mi jde....
Re: SZM, svatba během roku
Když budete společně danit tak si dceru po dobu těch tří měsíců může uplatnit ona, vyjde to stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Přišel vám e-mail či SMS s „aktualizací informací o zdravotním průkazu“? Jde o podvod
Tiché víno do 500 Kč bude opět jako dar daňově uznatelné
Podpora i pochybnosti a kritika: Jak sociální sítě prožívaly ničivý požár ve Zlíně
Jak bude vypadat EET 2.0 a doprovodné daňové změny? Připravili jsme detailní přehled
Důchod nemusí stačit. Mnohým Čechům bude v penzi chybět až 15 tisíc měsíčně
Další nejasnost kolem nového hlášení. Jak je to s autorskými honoráři?
26. 2. 2007 10:46
Dobrý den, vzali jsme se v průběhu roku. Manželka pobírá rodičovskou dovolenou a má dceru z předchozího manželství. Mohu za dobu, kdy jsme nebyli manželé při SZM uplatnit za 3 měsíce daňové zvýhodnění u ní (nemá příjmy, tak nemá narok na bonusy, tak jen slevu na dani) a 9 měsíců, když jsme se vzali daňové bonusy u mě? Děkuji M.