Re: musí vést podnikatel skladovou evide
Pokud si nepovedete skladovou evidenci, neprokážete, zda vám nevniklo např. manko. I když se zde bouřlivě diskutovalo o vedení skladové evidence tzv. "kontrola korunou", tak já tak sklad. evidenci vedu např. v maloobchodě. Ke konci roku prokáži jak přecenění, převody, manka. FÚ tuto evodenci akceptuje.
Kontrola korunou byla hezky posána buď zde, nebo na diskuzním fóru www.sagit.cz. Zadejte si do vyhledávačů.
Souhlasím s anonymem /lidičky, nemohli byste se podepisovat jinak? třeba Mickey Mouse, to je mi jedno, ale anonym - to je divné /. Potřebujete mít přehled v průběhu roku - nejen kvůli berňáku, ale sami kvůli sobě. Mělo by být evidováno, co ze skladovaných zásob se třeba použilo pro osobní spotřebu, co bylo ukradeno, zničeno (a také vše řádně proúčtovat). A důkazní břemeno je na vás. I v DE musíte PROKÁZAT výdaje vynaložené na dosažení, zajištění a udržení příjmů (pokud tedy nemáte výdaje paušálem).
Fakt bych chtěla vidět, jak vedete sklad u malé stavební firmy,
kdy téměř vše (ale téměř) jde rovnou na stavbu a při vedení DE
si majitel myslí, že to vše jeho a vše dovoleno A kontrola korunou je k smíchu. .Také jsem zvědavá, jak to bude prokazovast FÚ-Asi to svede na účetní ???
Žádný předpis přímo vedení skladové evidence v DE nenařizuje.
Kontrola by určitě posuzovala, kolik jste nakoupili materiálu a jestli k tomu máte odpovídající příjmy, případně stav zásob podle inventury. Pokud by tohle bylo věrohodné, neměli by žádný rozumný ani zákonný důvod k postihu. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Klempířův návrh na zrušení koncesionářských poplatků je paskvil, upozorňují úřady
Tuzemské cestovní náhrady se mimořádně zvýší, týká se to však jen vozidel na naftu
V Praze lze erotické letáky rozdávat jen u skládky. Darling Cabaret to zkoušel obejít
Návrh novely zákoníku práce mění pravidla náboru uchazečů o zaměstnání
Zaměstnanecké benefity v JMHZ: Jak je správně vykazovat?
Nárok na důchod může ovlivnit i evidence na úřadu práce. Rozhodují tato pravidla
27. 2. 2007 12:38
Vedeme daň. evidenci a není mi jasné jestli musíme vést sklad a sklad. karty, nebo jestli stačí na konci roku přepočítat stav skladu?
Počítala by kontrola kolik za rok nakoupilo mat. a kolik bylo vydáno, jestli to na konci roku souhlasí s uvedeným stavem? Děkuji