Hlavní navigace

Prosim specha srazkova dan podil na zisk

  • (neregistrovaný)

    27. 2. 2007 12:38

    Dobry den, prosim o radu. Na konci prosince 2006 firma s.r.o vyplatila podily na zisku spolecnikum a odvedla dan (15%). Musi firma odeslat na FU nejaky prehled teto (srazkove?) dane a do kdy? A co spolecnici? Musi spolecnici davat danove priznani, ci neco jineho, pokud nemaji zadny jiny prijem? Dekuji moc, delame to poprve a nyni mi hruzou vstavaji vlasy na hlave, ze jsme neco prosvihli.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 2. 2007 13:30

      Zdena (neregistrovaný)

      Re: Prosim specha srazkova dan podil na
      **************************
      Musíte podat daňové přiznání ke srážkové dani pro právnické osoby do 28.2.2007. Společníci to mají sražené jednorázově (srážková daň) - tudíž nemusí.

    • 27. 2. 2007 14:41

      Jitka (neregistrovaný)

      Re: Prosim specha srazkova dan podil na
      daňové přiznání? můžu se zeptat jaký je to formulář?asi jsem taky něco opomenula, jsem začátečník a srážkovou daň za společníky jsme odváděli už v květnu 06, a nyní jsem ji jen uvedla do formuláře vyúčtování srážkové daně..

    • 27. 2. 2007 16:39

      Kajka (neregistrovaný)

      Re: Prosim specha srazkova dan podil na
      Dekuji pani Zdeno. Pani Jitko, ja doufam, ze pani Zdena myslela ten formular co myslite i Vy - Vyuctovani dane vybirane srazkou podle zvlastni sazby dane ... ma cislo 5466 vzor č. 10. Jeste jsem volala na FU a tam mi to potvrdili a uvadeli prave tento formular, tak ja doufam, ze vsichni mame na mysli ten stejny :)

    • 27. 2. 2007 21:53

      Zdena (neregistrovaný)

      Re: Prosim specha srazkova dan podil na
      Také nevím, který formulář měla Zdena na mysli, ale já bych vyplnila ten kanárkově žlutý:-))
      Společníci už nikde nevykazují. Termín je zítra.

    • 1. 3. 2007 8:58

      Kajka (neregistrovaný)

      Re: Prosim specha srazkova dan podil na
      Ano, je to ten kanarkove zluty, vcera odevzdano na FU a pry je to ten spravny. A jak pisete, spolecnici tuto dan na priznani nevyplnuji (v nasem pripade ani zadne priznani davat nebudou, nebot to byl jediny jejich prijem za minuly rok) - tez potvrzeno na FU. Jen jsme se samozrejme dozvedeli dalsi jobovku, a to ze jsme firmu ASI meli prihlasit/zaregistrovat ke srazkove dani. To ASI je dulezite, pac 2 pani na FU nevedely zda ano ci ne. Takze pro toho, kdo si to zde bude cist a tez nema zkusenosti s vyplatou podilu na zisku spolecnikum a srazkovou dani, nezapomenout pred vyplacenim radeji firmu zaregistrovat. My to udelali az vcera, takze uvidime co z toho bude. Dekuji vsem za odpovedi.

    • 1. 3. 2007 10:02

      Zdena (neregistrovaný)

      Re: Prosim specha srazkova dan podil na
      Když daň srážíte a odvádíte, tak je třeba se k ní zaregistrovat. Na přihlášce k registraci je na srážkovou daň zvláštní chlíveček. Srážkovou daň také odvádíte na účet FÚ s jiným předčíslím, než má např. daň zálohová ze závislé činnosti. Důležité je, že jste daň odvedli, jen kvůli registraci snad nebude hned oheň na střeše:-)
      Zdravím Zdena

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).