Re: Jaký typ přiznání pro zaměstnance?
Zaměstnanec si nemůže sám udělat roční zúčtování, to může pouze zaměstnavatel, pokud ho o to zaměstnanec v prohlášení požádá do 15.2. To jste zřejmě prošvihla. Takže Vám zaměstnavatel vystaví potvrzení zdanitelných příjmů, Vy si vyplníte přiznání k dani z příjmů fyzických osob (formulář najdete zde), nemusíte vyplňovat žádné přílohy. K přiznání přiložíte potvrzení zdanitelných příjmů, vezměte sebou rodné listy dětí, potvrzení pojišťovny, potvrzení o výši úroků z hypotéky, smlouvu o hypotéce, příp. výpis z katastru nemovitostí a odevzdáte na FÚ. Doufám, že jsem na něco nezapomněla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2007 22:06
DObrý večer, jsem zaměstnanec, nyní na RD, v roce 2006 jsem měla příjem ze zaměstnání, sražené pojištění, daň. Roční dvojčata, samoživitelka, úroky z hypotéky, životní pojištění.
Prý si mám udělat zúčtování sama - prosím, poraďte mi někdo do jakého formuláře ?
Děkuji moc
Katka