Hlavní navigace

Pro Zuzíka-srážková daŇ

  • (neregistrovaný)

    2. 3. 2007 11:53

    moc se omlouvá že zase otravuji
    Vyplnuji žlutý formulář zúčtování srážkové daně.
    jak jste psala níže,když máte dohody zaúčtované v lednu, vyplacené v únoru a daň odvedenou v únoru,tak to píšete do sl.1a2 do ledna a do sl. 9 do ledna nebo února (když vlastně bylo odvedeno až v únoru)?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2007 13:09

      jitka (neregistrovaný)

      Re: Pro Zuzíka-srážková daŇ
      Z výplaty zúčtované spolu s ost.mzdami k poslednímu dni v měs. lednu (vypl.8.2 odvedeno 8.2) dám do sl 1 a 2 měsíce ledna. Jinak by mi to na konci roku nesedělo s účtem sr.daně. Mzdovky tady budou určitě řvát, že daň je sražena ke dni výplaty, ale já na to kašlu. Tímto způsobem sice poruším ustanovení o srážce daně ze mzdy, ale zaplatíme vždy dlouho před zák.termínem. A jsem po kontrole z FÚ-bez připomínek.

      ted jsem zjistila,že my máme na výplatním lístku napsáno za měsíc leden, máme zaúčtováno 8.2. a kolegyne to davala do kolonky leden. Mohu to tam dat taky,kdyz vlastne mame zaúctovano az v unoru (vlatne postupujeme jako kdyby to byla mzda danena zalohovou dani, za leden, uctujeme v unoru a vyplacime v unoru)

      Jsem uz z toho opravdu zoufala

    • 2. 3. 2007 17:14

      Zuzik (neregistrovaný)

      Re: Pro Zuzíka-srážková daŇ
      Já už jsem zoufalá taky. Co to je podle Vás zaúčtováno 8.2. ?

    • 5. 3. 2007 7:55

      jitka (neregistrovaný)

      Re: Pro Zuzíka-srážková daŇ
      My to máme, tak ,že když vyjedu výplatní pásku,tak je tam napsáno za leden,ale mám ji v účetnictví zaúčtovanou k 8.2. (zaúčtováno myslím,kdy jsem dělala mzdy a účtovala v účetnictví). Nakonec jsem to dala do kolonky leden (a to sl.9 jsem to dala taky do ledna). jen doufám,že za špatně vyplněný formulář nehrozí pokyty penále atd.

    • 5. 3. 2007 17:03

      Zuzik (neregistrovaný)

      Re: Pro Zuzíka-srážková daŇ
      My vyplácíme 6. ale všechny mzdy zúčtováváme k např. 31., tak aby mi seděly s výkony v min.měsíci. To je ten náš problém. Záleží na tom, kdy mzdu vyplatíte a ten den jste povinní strhnout sr.daň a do konce dalšího měsíce ji odvést.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).