Re: vedlejší příjem na ŽL
xxxxxxxxxxx
SP platit nemusíte, musíte ale OSSZ doložit, že Váš příjem ze zaměstnání činil alespoň 90.840,- Kč, a ZP, jestli počítám dobře, tak pak by to bylo po odpočtu výdajů z vym. základu 12.000,- Kč x 13,5% = 1.620,- Kč, což byste zaplatila po podání dan.přiznání a přehledu na ZP.
Re: Pro LENKU !!!!
xxxxxxxxxxx
Lenko, musím se opravit,nejsem anděl, jsem trouba.... ten základ pro ZP je jenom 50% z rozdílu příjmy - výdaje, takže jenom ze 6000 x 13,5% = 820,- Kč. Moc se omlouvám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
4. 3. 2007 13:51
Dobrý den, poradí mi prosím někdo? V roce 2006 jsem si zřídíla živnostenský list a začla si k hlavnímu zaměstnání přivydělávat podnikatelskou činností u úvěrové společnosti a mám provize za získání nových smluv. Celkový příjem z této provize je 24 tis. Uplatňuji 50% výdaje. Musím navíc i platit z tohoto příjmu zdravotní a sociální pojištění? Samozřejmě bez povinnosti minimálního základu, viz. hlavní příjem jako zaměstnanec. Dosud jsem žádné zálohy na toto pojištění neplatila. Kolik % by to dělalo? Děkuji za pomoc.