Hlavní navigace

Osoba spolupracující - daňové přiznání

  • (neregistrovaný)

    5. 3. 2007 14:18

    Měla bych dotaz. Dělám daňové přiznání a na příloze 1 mám u poplatníka příjmy, pak výdaje a pak příjmy které přerozděluje na osobu spolupracující 35% a výdaje, které přerozděluje na osobu spolupracující 35%. Mohl by mi někdo poradit, jakou částku mám uvést do souhrnné tabulky 2. B.
    Je tam druh činnosti, pak Příjmy a Výdaje. Uvedu celé příjmy a celé výdaje, nebo z nich odečtu příjmy a výdaje osoby spolupracující.
    Moc děkuji za radu.
    Lidka

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2007 14:31

      jaz (neregistrovaný)

      Re: Osoba spolupracující - daňové přizná
      Tabulka 2B, je v DP hlavně pro lidi, kteří májí více druhů činností u kterých si uplatňují výdaje %, a u kterých se liší výše % výdajů. např. hlavní činnsot zemědělství uvede částku příjmů a k tomu, že uplatňuje výdaje 80%, další jeho činnost je ze živnosti, tak na dalším řádku uvede příjmy ze živnosti a k tomu výši výdajů 60%

    • 5. 3. 2007 14:56

      Lidka (neregistrovaný)

      Re: Osoba spolupracující - daňové přizná
      Díky moc. A do tabulka 2 A se vyplňuje? Roční úhrn čistého obratu - tam bych uvedla jakou částku? Částku příjmu před přerozdělením nebo po rozdělení. (Doufám, že se neptám moc hloupě.)
      A ještě bych měla dotaz ohledně přehledu na Zdrav. poj. a Sociálku. Tam uvedu příjmy podnikatele snížené o příjmy, které jsem přerozdělila a výdaje také? Bude to tak správně?
      Dělám to letos poprvé, tak abych to neměla špatně.

    • 5. 3. 2007 15:15

      jaz (neregistrovaný)

      Re: Osoba spolupracující - daňové přizná
      Vůbec se neptáte hloupě, ale jako člověk ktetého zajímá kam má co správně napsat. Úhrn čistého obratu vypisují fyzické osoby, kteří vedou účetnictví, ale vy nejspíš vedete daňovou evidenci. Přehledy pro soc. a zdr. se vyplní podle %podílu, takže podnikatel Příjmy a výdaje 65% a spolupracující příjmy a výdaje 35%. Mnoho zdaru

    • 5. 3. 2007 15:18

      Lidka (neregistrovaný)

      Re: Osoba spolupracující - daňové přizná
      Vedu daňovou evidenci. Děkuji moc za radu. L.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).