Re: Nájemné a platby za energie
To určitě FÚ může,protože jestli to je energie,kterou spotřebovali nájemníci,pak tam máte ještě nákladové položky na odvoz odpadu,spotřebu vody,komíny a nevím,co ještě máte,takže do příjmů se dává pouze čistý nájem bez nákladových položek a do vydání patří třeba daň z nemovitosti,bankovní poplatky,oprava prostor apod., také musíte udělat nájemníkům vyúčtování za tyto položky a eventuelně jim přeplatky vrátit,nebo oni vám doplatit,takže to musíte opravdu opravit nebo riskněte,že vám nikdo nepřijde a rok 2006 už udělejte dobře,vůbec nevadí,že budete mít příjem menší
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2007 13:02
Dobrý den, prosím o radu. Počítám daň z příjmů za nájemné od r. 2000. První rok jsem v peněžním deníku uváděla příjmy za nájemné a výdaje za energie tak, jak byly placeny. Další rok jsem zjistila, že příjmy do daní jsou pouze holé nájmy bez plateb za spotřebované energie a rovněž výdaje bez plateb za energie od dodavatelů. Pokračovala jsem v původním nastartování, protože kdybych to změnila, měla bych jeden rok větší příjem a druhý větší výdaj. Nevím, zda to může napadnout FÚ a případně zpětně doměřit daň. Děkuji Alena