Hlavní navigace

Prodej zboží za sníženou cenu

  • (neregistrovaný)

    8. 3. 2007 7:10

    Prosím o radu, jak účtovat prodej zboží za sníženou cenu a dopad na DPH, jsme plátci a na výstupu bude nižší DPH, než na vstupu. Jde o zboží, které je zastaralé a v současné době za nastavenou cenu neprodejné, bylo mi řečeno, že je lepší prodat byť za minimální cenu, než vyřadit. Teď ale nevím , co s tím DPH, není to možno klasifikovat jako daňový únik?A jak doložit toto zboží za nižší cenu, stačí o tom udělat zápis a vyčíslit rozdíl? Dík.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2007 8:02

      Jarka (neregistrovaný)

      Re: prodej zboží za sníženou cenu
      Taky jsem se v této situaci "plácala".Tak odvod DPH je z té částky po slevě. Že je menší než při nákupu nevadí, protože to bylo řádně prodáno i když se slevou.Ale neměla by to být osoba spojená.K tomuto prodeji je nutné mít pádné argumenty proč jsme prodali s tak výraznou levou/tedy u nás to byla dost výrazná sleva/.Dostala jsem radu k zaúčtování: pořizovací cena např. 15000,- prodej za 3000,- pak náklady jsou celých těch 15000,-.
      311/604, 504/132
      Doufám že je to rada použitelná jinak je průšvih. Jak to děláte vy?

    • 13. 3. 2007 7:56

      Ilona (neregistrovaný)

      Re: prodej zboží za sníženou cenu
      >>Dělám to stejně, na školení mi řekli, že je lepší prodat třeba za korunu, ale prodat.Vedu evidenci v sešitu, kde do důvodu uvádím staré zásoby a vzhledem k tomu , že nový výrobek s novými parametry má nižší cenu, došlo k přecenění. Ale setkala jsem se s tím , že jiné organizaci FÚ toto napadl, nevím v jaké to tedy měli výši a tak. Vzhledem k reakcím , asi se v tom plácá kde kdo a přesnou odpověď také nezná. Mějte se hezky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).