Re: Přefakturace mzdových nákladů
Díky. Neměla byste prosím nějaký odkaz na zákon, že bez DPH to lze pouze ve Vámi uváděných případech?? Na finančním ředitelství v Plzni mi na oddělení DPH sdělili, že mzdové náklady ve skutečné výši mohu přefakturovat bez DPH. Jedná se o případ souběhu podnikání jako FO a jako s.r.o. (jejímž společníkem je ona FO). Zaměstnanci byli převedeni z FO na s.r.o., ale ještě po převedení na s.r.o. pracovali částečně pro FO.
Re: Přefakturace mzdových nákladů
Ono už je ta změna delší dobu, mám nejasný pocit že to naběhlo nějakou změnou v zákoně o zaměstnanosti apod. tak nějak od října 2004. Někdy v průběhu roku 2005 nás na to upozorňovali i na nějakém školení o DPH, ale to víte, hlava mapa, je toho moc...
Dříve jsme také normálně refundovali, teď už se to považuje za službu a tak jak to popisujete, tak bych to také jako službu fakturovala. Zejména pokud je ta FO i osobou spojenou s s.r.o., tam bych určitě uzavřela smlouvu a spočítala kalkulaci a účtovala cenu vykalkulovanou nebo dle ceníku, tohle finančíci taky dost hlídají.
Mám fofry ( jako asi každý), ale zkusím Vám to dohledat v průběhu víkendu a ozvu se Vám. Možná se v mezičase k naší debatě ještě někdo přidá. Zatím nashle ! Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2007 10:27
Poraďte mi prosím, jak správně zaúčtovat přefakturaci mzdových nákladů. Pokud jsem tím kdo přefakturovává účtuji to jako výnos nebo jako snížení nákladů?? Zdá se mi správnější snižování nákladů, ale nějak se mi nechce do rozdělování na hrubou mzdu a pojistné - je přefakturováván o více zaměstnanců za více měsíců.
A pokud jsem tím, kdo přijme fakturu s přefakturací mezd, účtuji jako mzdový náklad??
Předem děkuji za vaše názory.