Neoprávněné podnikání,mohu to nahlásit?

• (neregistrovaný)

9. 3. 2007 20:16

dlouho jsem přemýšlela,jestli se právě tady můžu podělit s mojí zkušeností a zažádat o radu,řekla jsem si, že to souvisí s podnikáním tak tu snad radu naleznu.zkráceně: našla jsem jednu firmu na internetu,která nabízí bezdrátové připojení k internetu,jejich stránka se mi hrozně líbila a zavolala,že mám zájem o jejich služby,mluvila jsem s nějakou slečnou,která mi odpověděla,že neví jestli v mém bydlišti bude signál a že mi ještě ten den zavolá.na telefon jsem čekala víc jak týden,tak jsem volala znova.dvakrát to zazvonilo a najednou bylo obsazeno.tak jsem začla pátrat co je to za firmu.zjistila jsem že má živnost na maloobchod provozovaný mimo provozovnu.poskytování telekomunikačních služeb bylo zrušeno vloni v květnu.má otázka zní: mám to ještě zkoušet a žádat o připojení,nebo to nechat být a nedělat z komára velblouda.co když je to nějaký podvod,proč mají úchvatné stránky a akce,když na to nemají živnost?nejsem žádná práskačka abych šla na živnostenský úřad,ale nevím jestli to není ze zákona povinné,když se to zjistí.díky moc za odpovědi,nikdy jsem se s něčím takovým nesetkala,jen vím že je spousty podvodníků

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2007 6:33

Hela (neregistrovaný)

Re: neoprávněné podnikání,mohu to nahlás
      Možná,že by bylo lepší dát poděnt na ČOI,fakt podvodníků je dneska hodně a když si představíte,že by vás okradli nebo někoho z vaší rodiny,proč pořád filuty krýt? ČOI to zjistí myslím si,že lepší,než celý ŽÚ

• 10. 3. 2007 21:54

Lejdy (neregistrovaný)

Souhlasím, takovýto "rádobypodnikatelé" kazí potom pověst opravdovým obchodníkům! Nepodnikám v tom, ale byla jsem velice uchvácená, že si dnes můžu z domova pořídit cokoliv, ale různá upozornění, či zprávy, jak se někteří chovají a chtějí za každou jen zbohatnou, mě dost vyléčili z té auforie. Škoda. Ikdyž to může být i jinak, ale proč se chovají tak podivně?.....

• 10. 3. 2007 23:48

Cyril (neregistrovaný)

Je v těchto případech dobré nejprve si zjistit podrobnosti k dané věci a nedělat zbytečně ukvapená rozhodnutí,kde se nakonec ukáže,že si jen můžete způsobit mrzutosti z neznalosti věci.Konkrétně v těchto případech dotyčná osoba nebo firma nepodniká podle živnostenského zákona,ale podle zákona 127/2005 sb.,tímto ohlašovací a jiné povinnosti jsou vedeny s telekomunikačním a nikoliv živnostenským úřadem.

• 11. 3. 2007 10:32

pavla (neregistrovaný)

Díky moc za příspěvky,zatím jsem v této věci žádné závažné věci nepodnikla,jen jsem našla diskuzi o této firmě,kde jsem se dočetla,že i jiní lidé jsou nespokojení s jejich chováním a přístupem,se zákazníkem vůbec nekomunikují a je problém je dostat do domu aby řešily problémy připojení.další člověk mi dal za pravdu,že na to nemají oprávnění.já jsem o žádné peníze nepřišla,ale co ostatní lidi?třeba se uskuteční,že jim internet zapojí a budou s tím mít veliké problémy.dále jsem narazila na člověka,který mi radil ať dám ruce pryč od jedné firmy,která má také uchvatné stránky,je to prý podvodník=trestní stíhání.od známých vím,že jsou také nespokojení,že nemůžou sehnat kvalitní firmu,neustále s tím mají problémy.tak kde to jsme?

• 11. 3. 2007 10:41

Petr (neregistrovaný)

Nechci strasit, ale dneska jsou podvodnici i firmy typu O2, s tim rozdilem, ze kradou ve velkym :/

• 11. 3. 2007 10:54

pavla (neregistrovaný)

od nich jsem taky uvažovala o připojení,jenže nechci pevnou linku,to že by to bylo podvodné tak o tom nic nevím.zatím mám připojení od jiného operátora přes mobil, je to dost pomalé a drahé.

• 11. 3. 2007 12:07

Cyril (neregistrovaný)

Pokud již připojení máte,není problém na netu najít jiné možnosti připojení,které Vám budou více vyhovovat.Celé je to závislé hlavně na místě,kde má být připojení instalováno.To,že na trhu jsou firmy s různou pověstí je fakt,a proto je dobré před uzavřením jakéhokoliv smluvního vztahu získat co nejvíce informací o protistraně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).