Re: Příjmy zemědělce - Zuzíku prosím
Účetnictví vést musí jen když má dotace z evropských fondů. Pokud má dotace jen ze SZIF, pak stačí DE a samozřejmě musí splnit podmínky pro přiznání dotace. Já zase tak velký odborník na zemědělce nejsem.
Vedu jen DE a děláme to opravdu jednodušeji. Protože jsem účetnictví zemědělci nevedela, tak jsem se ani nezajímala, jak to funguje, jak se sledují přírůstky apod. Tak jsem Vám asi moc nepomohla. Pokud budete chtít vědět, jak to děláme, tak mi napiště @ a já se s vámi ráda podělím o zkušenosti. Tady by to asi bylo na dlouho. Veřím, že se Vám ještě ozve někdo další.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2007 19:13
Jak počítáte příjmy soukromého zemědělce? Musí ještě vést účetnictví, pokud dostává dotace od státu. Já jsem přepočítávala přírůstky x cena za kg, pak nějaká výroba sena a jádra, do nákladů krmné dávky atd. Je to dost pracné a podle mne přesný součet nepřesných čísel. Lze to dělat i nějak jednodušeji. Podotýkám, že má cca 15 ks dobytka a kromě toho poskytuje služby (orba,sečení apod.)