Re: odstupné
To si lehce překontrolujete: 173,93 (to je daný koeficient při 40 h směně)
Takhle na něj přijdete: 365,25 :7:12 = 4,348 x (délka směn za týden) 40 h = 173,93
A výpočet odstupného: 173,93 x Váš průměrný hodinový výdělek (určitě ho máte na poslední pásce).
Vyjde Vám hrubý průměrný výdělek za 1 měsíc, a ten už se jen daní. Neplatí se soc. a zdrav. pojištění z něj.
Jinak obrátit se jedine na úřad práce.
Re: odstupné
Na tomto fóru kontrolujeme odstupné naprosto běžně. Napište nám platný průměr pro náhrady a jaký je váš hodinový úvazek, někdo vám to tu určitě spočítá. I mzdovka se zamozřejmě může splést, ale že by po vašem upozornění tvrdili, že to mají správně a přitom tam měli chybu, mi nepřipadá pravděpodobné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 3. 2007 11:40
Dobrý den,
byla jsem, pro rušení části zaměstnavatele, propuštěna a dle dohody mi náleží odstupné ve výši 5ti půměrných platů a k tomu mzda za měsíc únor. Já však s výpočtem odstupného nesouhlasím, ale na mzdovém mi odmítají odstupné znovu přepočítat se slovy, že takhle je to správně. Kam se mohu obrátit, kde by mi výši odstupného překontrolovali a toto bylo pro mzdové oddělení směrodatné? Díky