Dobrý den,
nárok na podporu máte v případě, že jste vykonávala alespoň 12 měsíců v rozhodném období zaměstnání nebo jinou výdělečnou činnost, která zakládá povinnost odvádět pojistné na důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti. Rozhodným obdobím se rozumí poslední 3 roky před zařazením uchazeče o zaměstnání do evidence uchazečů o zaměstnání.
Tuto podmínku podle mého splňujete. Tedy podpora bude náležet ve snížené výši (45 %) po dobu 5 měsíců.
Více o změnách v podpoře od roku 2011 v článku: http://www.podnikatel.cz/clanky/konec-zneuzivani-podpory-v-nezamestnanosti/
Dagmar Kučerová :-[
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2011 15:33
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda mám nárok od ledna 1.1.2011 na podporu od státu, když jsem nyní řadový zaměstnanec (od září 2010) a chtěla bych dát výpověď (k 31. 1. 2011)a přitom jsem před tím to zaměstnáním byla OSVČ déle než 2 roky? Mám nárok na podporu? Vím, že pokud dám já výpověď mám nárok pouze na 45 %, jen nevím zda mám nárok, když jsem zaměstnaná prakticky jen 7 měsíců (září - březen, pokud dám výpověď k 31. 1.). Také nevíte po jako dlouhou dobu bych dostávala podporu? Standardně 5 měsíců? Mnohokrát Vám děkuji za odpověď.
S pozdravem,
Katrin Štecurová